top of page

Klimmen in de Apennijnen

Na een ontbijt sprongen we om 8.15 weer op de fiets om te beginnen aan de laatste vijf fietsdagen naar Rome. Doordat we vroeg vertrokken viel het nog mee met de warmte. We verlieten de kust en fietsten al snel langs de Rubicon, bekend van het verhaal van Julius Caesar die deze overstak richting Rome. Men denkt dat de huidige Rubicon niet de Rubicon van dit verhaal is, maar ze weten niet waar de Rubicon dan zou liggen. We verlieten al snel weer de Rubicon en gingen nu echt de Apennijnen in.

Om 10 uur was het al bloedheet en het werd alleen maar warmer. Het klimmen in de Apennijnen is niet te vergelijken met het klimmen in de Alpen. We klommen langzaam en dit was dan ook echt slopend in de volle zon met een temperatuur van 37 graden. We moesten er goed opletten dat we genoeg dronken want we verloren echt enorm veel vocht. We klommen tot Novafeltria geleidelijk, daarna werd het al een stuk steiler. Het vervelende was dat je niet het einde zag van de berg. Je draaide er rondjes omheen en je kon je dan ook niet instellen op bijvoorbeeld een steil stuk. Er leek geen einde aan te komen.

Nadat we 83 km hadden gefietst en van 0 m naar 700 m waren gestegen, stopten we in een bergdorpje. Morgen beginnen we met klimmen waardoor we nog niet zoveel last van de warmte zullen hebben.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page