top of page

Wat een stad!

In minder dan 3 dagen Rome bekijken stond als laatste nog op het programma. Inmiddels hebben we er twee gehad en al enorm veel gezien. Dinsdag begonnen we vroeg bij het Colosseum zodat er geen lange rij was. Hier kochten we een kaartje voor zowel het Colosseum als het Forum Romanum en de Palatijn. We bekeken het Colosseum en bekeken daarna de Fora van Nerva, Trajanus, Augustus en Caesar. We liepen via het Piazza Venezia, waar we kort het Monument aan Victor Emanuel II en het Palazzo Venezia bekeken, naar het Pantheon. Nadat we het Pantheon hadden bekeken liepen we langs de Trevifontein, die gerestaureerd werd en dus droog stond, naar de Spaanse trappen. Vanuit hier liepen we via een aantal andere gebouwen terug naar onze verblijfplaats want het ging hard regenen.

Vandaag stond als eerste het Forum Romanum op de planning. Doordat we al kaartjes hadden konden we in een keer doorlopen en bekeken het Forum Romanum en daarna de Palatijn. Hierna liepen we over het Circus Maximus naar de Tiber. We zagen het eiland in de Tiber vanaf een brug en bekeken de wijk Trastevere. Hierna gingen we weer terug over de Tiber en kwamen bij het Theater van Marcellus. Hierna vervolgden we onze weg naar het Capitool. ’s Avonds aten we in een zijstraatje van het Piazza Navona.

Morgen staat het Vaticaan op de planning met nog een aantal andere dingen en dan gaat morgenavond de reis alweer richting Nederland.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page