top of page

Problemen...?

Vandaag vertrokken we om 8.30 en gingen op weg richting Narni. We volgden de Via Flaminia, de oud-romeinse weg van Rimini naar Rome. Het was veel klimmen met af en toe een kleine afdaling. Zo’n 10 km voor Narni zagen we een berg met daarbovenop een stadje, dit bleek Narni te zijn. Een hele klim richting het stadje waar we vervolgens geen cafeetje in de schaduw zagen en we dus verder moesten om iets te drinken. Uiteindelijk mogen we bij een restaurant iets drinken.

Na een korte afdaling gaat het klimmen alweer verder. We gaan door tot Borhetto en eten daar heel leuk ergens op het platteland. Nadat we onze weg vervolgden begon het al snel te onweren. Het leek steeds dichterbij te komen en aangezien we veel moesten klimmen besloten we Sassacci in te gaan om ergens te schuilen. We schuilden ongeveer een uur en gingen daarna weer verder.

We reden tot Calcata en vroegen naar een slaapplaats. Deze was er niet dus we gingen verder. Aangezien de mensen ons hadden gewezen naar Mazzano Romano volgden we deze weg. Dit staat in de route als doorsteek naar het Lago di Bracciano maar is een hele omweg naar Rome. Na een hele afdaling stond ons ook weer een hele klim te wachten. Eenmaal bij Mazzano Romano moesten we nog zo’n 7 km naar een slaapplaats. Hier eenmaal aangekomen om 19 uur hadden ze wel een slaapplaats maar geen eten, wat natuurlijk een probleem was. De mevrouw was zo aardig om toch een heel diner voor ons te maken.

Door een omweg hebben we 95 km gefietst en helaas moeten we morgen nog zo’n 60 km naar Rome. We wilden graag nog maar zo’n 40 km fietsen maar we moeten de omweg verder volgen.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page